Mechanische ventilatie reinigen Rotterdam

De mechanische ventilatie: een gezonde leefomgeving

Neem direct contact met ons op!

Een goede ventilatie is tegenwoordig niet meer weg te denken in een (bedrijfs) pand. Door de sterk geïsoleerde panden is de juiste ventilatie steeds belangrijker geworden. Een mechanische ventilatie voert vochtige en vervuilde lucht af en zorgt voor de toevoer van verse buitenlucht, super gezond dus! Zo’n gezonde leefomgeving, dat wilt u toch ook? Werken of wonen in een gezonde omgeving doet ieder mens goed. Wij van De Griffioen Rotterdam bieden graag een gezonde leefomgeving voor u en de andere woning- of pandgebruikers.

Een blije portemonnee met de ventilatie reiniging Rotterdam!

De ventilatiebox zorgt voor een optimale luchtverversing voor meer leefgenot en wooncomfort. Ook zorgt dit ventilatiesysteem voor minder lawaai, heeft deze een langere levensduur én is goed voor het milieu. Vooral in vochtige kamers zoals badkamers, toiletruimtes en keukens is het van grote waarde om voor de mechanische ventilatie reiniging Rotterdam te kiezen. De vochtige lucht moet worden afgevoerd en vervangen worden door buitenlucht. Te veel vochtige lucht in huis zorgt voor meer kou. Door een koud huis zal u meer gaan stoken om het warm te houden, dit verhoogt de energierekening. Naast de energierekening is de ventilatie ook nog eens belangrijk voor uw gezondheid. Zonder de juiste ventilatie kunt u last krijgen van klachten zoals hoofdpijn en duizeligheid. De mechanische ventilatie reinigen Rotterdam en een goede isolatie zijn dus belangrijk voor de schone lucht in uw huis én voor uw portemonnee! Wij van De Griffioen Rotterdam helpen u daarbij!

Een gereinigde en onderhouden mechanische ventilatie

De mechanische ventilatie reiniging Rotterdam zorgt voor schone lucht in uw pand. De mechanische ventilatie kan echter ook een plek zijn waar veel stof, vuil of vet blijft hangen. Met de tijd worden de kanalen eenmaal vies en stoffig en raken verstopt. Ook de ventilatiebox raakt door de jaren heen vervuild, dat is niet gek wanneer deze continue draait natuurlijk. Op lange termijn kunt u problemen krijgen met de goede ventilatie en zal deze minder werken. Een gevolg daarvan is dat ruimtes zoals de badkamer en toilet sneller te maken krijgen met schimmels en bacteriën. Wanneer de ventilatie niet meer goed werkt, kunnen de ramen in uw pand ook sneller beslaan. Dit zijn allerlei gevolgen die u liever voorkomt. De perfecte oplossing is om ons in te schakelen en te kiezen voor de mechanische ventilatie reinigen Rotterdam. Ook is het verstandig om de kanalen met regelmaat te laten reinigen. Wij van De Griffioen Rotterdam hebben ons gespecialiseerd in het reinigen en onderhouden van deze ventilatiesystemen.

Bij de mechanische ventilatie reiniging Rotterdam houden wij rekening met drie belangrijke onderdelen. De afzuigpunten of ventielen, de mechanische ventilatiebox en de ventilatie kanalen. Deze drie onderdelen worden grondig gereinigd. Wij reinigen de onderdelen met speciaal gereedschap. Nadat de kanalen zijn gereinigd wordt ook de ventilatiemotor aangepakt en worden de ventielen schoongemaakt. De ventielen zijn ook wel de roosters in het plafond en de muren. Na de gehele reiniging plaatsen wij de onderdelen netjes terug met speciale meetapparatuur.

Soorten onderhoud mechanische ventilatie

U kunt kiezen uit twee soorten onderhoud voor de mechanische ventilatie reinigen Rotterdam. Bij het uitvoeren van klein onderhoud worden de ventielen schoongemaakt samen met de gehele mechanische ventilatiebox. Dit zijn de onderdelen die snel vervuild raken en welke de grootste impact hebben op de werking van het systeem. Bij groot onderhoud worden naast de ventielen en de ventilatiebox ook de kanalen geheel gereinigd.

Is de ventilatie reiniging al nodig?

Hoe weet u wanneer het nodig is om te kiezen voor de mechanische ventilatie reiniging Rotterdam? Als u merkt dat uw woonkamer bijvoorbeeld nooit helemaal stof vrij is of wanneer u vaker last krijg van een droge keel en hoesten in huis. Ook schimmel in de badkamer of toilet en beslagen ramen kunnen signalen zijn om de ventilatie te reinigen. Door inademing van vervuilde lucht en stof met hoge concentraties ontstaan al snel ademhalingsproblemen en allergische reacties. Door een onregelmatige reiniging van de mechanische ventilatie is het risico op deze gevolgen groter. Wij raden u daarom ook aan om uw mechanische ventilatie eens per jaar te laten reinigen.

Wij van De Griffioen helpen u graag met de mechanische ventilatie reinigen Rotterdam. Gaat u ook voor een gezonde Rotterdamse leefomgeving? Neem dan hier contact met ons op!