Milieu

De Griffioen gaat voor een groen milieu

De Griffioen zorgt voor een milieuvriendelijke werkwijze en levert graag een bijdrage aan het verduurzamen van uw woon- en werkomgeving. Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk onderwerp en voor sommigen zelfs een levensstijl. Groene energie wordt dan ook steeds belangrijker. Ons doel is om minder CO2 uit te stoten en tijdens onze reparaties te werken met een CO2 filter in de schoorstenen.

Stoken met een filter!

U zult misschien denken dat hout stoken niet duurzaam is, maar dat is het zeker wel! Wij van De Griffioen werken met een schoorsteen filter waardoor de uitstoot van de gassen minder vervuilend naar buiten afgevoerd worden of uitgestoten worden. Dankzij deze filters draagt u bij aan de duurzaamheid van onze leefomgeving. Tijdens de reparatie of renovatie van uw schoorsteen kunnen wij deze schoorsteen filter direct plaatsen en aansluiten.

Vraag direct een offerte aan!

Houtrookfilter

Het houtrookfilter is ontwikkeld om de uitstoot van houtrook uit schoorstenen te verminderen. Het filter bestaat uit katalysator materiaal waar het grootste gedeelte van de houtrook doorheen gaat. Het filter zorgt ervoor dat er tot 96% vermindering is van de uitstoot van schadelijke stoffen. Dit schoorsteen filter heeft over het algemeen bijna geen invloed op de natuurlijke trek in uw schoorsteen. Daarnaast werkt de katalysator als filter waarmee een deel van de fijnstof wordt afgedragen. Het houtrookfilter plaatsen wij direct op of achter de kachels, zodat de rook het beste wordt opgevangen en meteen gefilterd kan worden.

  • Ruim 50 jaar ervaring

  • Gecertificeerd bedrijf

  • Meester Schoorsteenveger

  • Milieubewust

Waarom kiezen voor een houtrookfilter?

Het houtrookfilter staat bekend om het neutraliseren van de houtrookgeur. De geur van de houtrook wordt gefilterd en is buiten niet meer te ruiken. Bij de naverbranding worden de schadelijke stoffen omgezet in stoffen die minder schadelijk zijn en dus bijna niet te ruiken zijn. Daarnaast zorgt het houtrookfilter voor 96% vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen zoals fijnstof, roet, teer en as. Het is dus belangrijk als u een kachel bezit dat u deze op de juiste manier stookt. Een ander voordeel van het houtrookfilter is dat deze schoon te maken is, perfect! Wij van De Griffioen zorgen ervoor dat het houtrookfilter op de juiste manier geplaatst zal worden en leggen u precies uit hoe u deze kunt schoonmaken. Het houtrookfilter gaat lang mee, het is dus een investering voor de toekomst!

Bent u er ook klaar voor om bij te dragen aan een duurzame wereld en een beter milieu? Laat u adviseren door de experts van De Griffioen! Begin hier met een duurzamere woon- en werkomgeving.

Neem nu contact met ons op!