Schoorsteen renovatie Rotterdam

Neem direct contact met ons op!

Naast dat het belangrijk is om de schoorsteen eens per jaar te laten vegen, is het ook erg belangrijk om de schoorsteen af en toe te controleren. Stoken met een beschadigde schoorsteen kan voor veel problemen zorgen die u liever wilt voorkomen. Laat uw schoorsteen dus ook geregeld controleren door een expert. De experts van De Griffoen Rotterdam controleren uw schoorsteen en geven u vrijblijvend advies over de schoorsteen renovatie mocht dat nodig zijn. Onze experts hebben jarenlange ervaring op het gebied van schoorsteen renovatie Rotterdam en zullen hun uiterste best doen om ervoor te zorgen dat uw schoorsteen weer als vanouds zal worden.

Het belang van een schoorsteen renovatie Rotterdam

Uw schoorsteen heeft een belangrijke functie voor het huis. Het is niet alleen een onderdeel van de gezellige openhaard of kachel, maar zorgt er ook voor dat de schadelijke deeltjes die vrij komen bij het stoken worden afgevoerd naar buiten. De schoorsteen is daarnaast het hoogste punt in huis, daarom moet de schoorsteen sterk genoeg zijn om slechte weeromstandigheden aan te kunnen. De renovatie is dus niet alleen belangrijk voor uw veiligheid maar ook zeker voor uw gezondheid. Denk daarom niet te lang na over een renovatie, het is erg belangrijk!

Eerlijk en vakkundig advies

Op het moment dat de expert aangeeft dat de schoorsteen daadwerkelijk gerenoveerd moet worden zal u misschien niet goed weten wat er dan staat te gebeuren. Onze experts nemen u in alle stappen mee en leggen duidelijk uit wat zij gaan doen. Wanneer wij starten met de renovatie van de schoorsteen controleren wij eerst grondig het probleem zodat wij precies weten hoe wij het moeten oplossen. Schoorsteen reparaties van hoge kwaliteit zijn erg belangrijk voor een langdurige bescherming van uw huis, dat is dan ook waar wij voor staan! Een schoorsteen renovatie Rotterdam is specialistisch werk, een klus waarbij vakkennis en ervaring vereist is.

Wij van De Griffioen Rotterdam geven u eerlijk en vakkundig advies!

Een heldere renovatie met de schoorsteenveger Rotterdam

Het kan natuurlijk zijn dat er een bepaald onderdeel vervangen moet worden. Onderdelen zoals de loodslabben, bovenplaat, schoorsteenkap, het rookkanaal of de voegen zijn vaak aan de beurt. Het kan ook zijn dat de schoorsteen compleet moet worden vervangen, ook daar kunt u bij De Griffioen Rotterdam voor terecht. In geval van beperkte vorm van slijtage zullen wij de schoorsteen of het onderdeel daarvan repareren. Als er meerdere en ernstige gebreken zoals scheuren en diepe gaten gevonden worden is het verstandig om te kiezen voor een renovatie.

Tijdens de gehele schoorsteen renovatie Rotterdam maken wij de stenen schoon, verwijderen wij de voegen en plaatsen deze opnieuw. Ook vervangen wij de beschadigde stenen en kunnen wij de schoorsteenkap vervangen of herstellen. Vooral schoorstenen die blootgesteld zijn aan slecht weer of uitlaatgassen van voertuigen zijn vaak snel grauw en vies. Mos en algen kunnen in de stenen trekken waardoor de kwaliteit van afvoer minder zal worden. De grootste oorzaak van beschadigde stenen is vocht, als er vocht in de stenen trekt en dit vervolgens bevriest dan kan het water uitzetten en vervolgens barsten. Deze beschadigde stenen en eventueel gescheurde voegen kunnen wij gemakkelijk vervangen zonder een grote ingreep. Aan het eind van de renovatie zorgen wij voor een beschermende laag op de stenen. Het toevoegen van deze laag heet impregneren. Tijdens het impregneren wordt er een laag over de gevel gespoten dat vocht, mos en brand tegenhoudt én extra isolatie zal bieden. Na deze schoorsteen renovatie Rotterdam kunt u weer langdurig genieten van uw openhaard of kachel en mét een veilige schoorsteen.

Heeft uw schoorsteen een renovatie nodig? Wacht niet langer!