Schoorsteen vegen Rotterdam

Neem direct contact met ons op!

Een gezellige avond voor de kachel of openhaard is voor veel mensen een gewoonte geworden. Heeft u er wel eens bij stil gestaan dat bij het stoken van uw kachel veel rookgassen vrijkomen? Deze rookgassen laten stof en roetdeeltjes achter in de schoorsteen, waar na een tijd een dikke roetlaag ontstaat. Ook door onjuist stookgedrag of onjuist aangelegde rookkanalen kan er creosoot vorming ontstaan en dat moet u niet willen. Dit brengt namelijk gevaarlijke risico’s met zich mee, onder andere kan er schoorsteenbrand ontstaan of kunt u last krijgen van koolmonoxidevergiftiging.

Hoe kunt u deze risico’s dan voorkomen? Schoonmaken! Geen zorgen, dat hoeft u niet zelf te doen. Wij van De Griffioen Rotterdam kunnen uw schoorsteen vegen in Rotterdam, zodat u weer kunt genieten van de warmte en sfeer van uw openhaard of kachel. Wij raden dan ook aan om eens per jaar de schoorsteen te laten vegen. Ook wanneer u een kachel op gas heeft is het verstandig om uw schoorsteen te laten controleren en schoonmaken door onze schoorsteenveger Rotterdam.

Wij hebben veel expertise op het gebied van schoorsteen vegen Rotterdam. Met ons gediplomeerd en opgeleid personeel zorgen wij ervoor dat uw schoorsteen grondig en professioneel wordt gecontroleerd en geveegd zonder enige risico’s. Onze afdeling schoorsteentechniek weet alles op het gebied van schoorstenen en ventilatiekanalen. Wij lossen het probleem gegarandeerd voor u op!

De werkzaamheden van de schoorsteenveger Rotterdam

Wanneer wij de schoorsteen vegen Rotterdam zorgen wij ervoor dat ieder onderdeel een controle krijgt. Zo kijken wij naar rooktesten, brandschades én het voeg- en metselwerk van de schoorsteen. Mocht het nodig zijn verwijderen wij (vogel) nesten en andere verstoppingen, verwijderen wij harde roetlagen en kunnen wij uw gastoestel onderhouden. Wij van De Griffioen Rotterdam zorgen ervoor dat wij tijdens onze werkzaamheden veilig en netjes te werk gaan. Na ons bezoek garanderen wij u een schone en veilige schoorsteen.

Schoorsteenonderhoud

Naast dat het verstandig is om uw schoorsteen eens per jaar te laten vegen door een expert kunt u zelf ook heel wat onderhouden aan de schoorsteen. Opgehoopt roet kan sneller vlam vatten wat een schoorsteenbrand kan veroorzaken, dat moet u niet willen. Naast het onderhoud is het dus ook belangrijk om regelmatig een inspectie te doen. Door rekening te houden met simpele aspecten zoals het ventileren van de ruimte en het juiste hout komt u al een heel eind. Zorg er tijdens het stoken voor dat de ruimte genoeg ventilatie heeft. Het juiste hout is ook al een belangrijk onderdeel, gebruik geen sloophout, karton of andere afvalstoffen. Winddroog hout is het meest geschikt om te stoken in een openhaard of kachel. Stook regelmatig en rustig en vul het vuur gelijkmatig aan met kleine blokken hout. Voorkom bijvoorbeeld met een vonkenscherm dat er vonken op uw vloer of in uw kamer terecht komen. Als laatste geven wij de tip om de openhaard niet met een stofzuiger schoon te maken wanneer de kolen niet helemaal afgekoeld zijn, de stofzuiger staat dan snel in brand.
Ook aan de buitenkant kan het voorkomen dat ouderdom of slecht weer de stenen doen barsten of brokkelen, kijk daar ook eens naar. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat u de gevel eens per jaar reinigt en dat de schoorsteen vrij blijft van algen en schimmel. De schoorsteen gaat op deze manier langer mee en hiermee voorkomt u grote problemen op lange termijn.

Wij van De Griffioen helpen u graag met de schoorsteen vegen Rotterdam. Wilt u ook een veilige en schone schoorsteen? Laat het werk dan doen door de schoorsteenveger Rotterdam.